Over

Mijn naam is Leontine Vermeer Boxem (1976). Wat fijn dat je wat van je tijd besteedt om hier te lezen, te zien en te ervaren. Ik ontmoet je graag.

Ik bevind me in een overgangsperiode.
Het oude klopt niet helemaal meer, het nieuwe is er nog niet helemaal.
Maar uitreiken naar de mensen om mij heen blijft belangrijk voor me.

Zolang ik in Niemandsland onderweg ben, schrijf, schilder, teken, deel, verwonder, reflecteer, vraag en en inspireer ik hier op deze blog. Even bewust niet op mijn facebookpage (daar wil ik alleen zijn als ik er wil zijn) of via mijn websites (oude en nieuwe). Dat komt wel weer.

Niemandsland

Onderweg door niemandsland noem ik het…. Het is een ‘sabbatical van mezelf als ambitieus mens (‘ik heb nog wat te doen in mijn leven, en ik weet niet hoeveel tijd ik heb’ – zie hieronder waarom), als ondernemer (ik heb zo veel gouden ideeën, alleen nog niet voldoende energie/ de juiste mensen om me heen verzameld om het te manifesteren). Maar bovenal omdat ik tijd nodig heb. Tijd om naar binnen te keren. Om te behappen en verwerken wat me allemaal is overkomen en nog overkomt. Tijd om mijn lichaam rust te gunnen, zodat het straks weer kan aansluiten bij de snelheid van mijn mind en spirit. Tijd voor kunstzinnige uitingen, waar woorden niet genoeg zijn… (afbeelding boven: aquarel “Tussentijd” door Leontine Vermeer Boxem, jan. ’16).

Voor wie

Sommigen van jullie zullen hier zijn omdat jullie mij al bijna twee jaar volgen in mijn ‘reis’ sinds er in maart 2014 een agressieve vorm van Acute Leukemie werd vastgesteld. Voorheen vertelde ik in woord en beeld in een besloten facebookgroep over hoe het met mij ging, wat ik beleefde, hoe ik ervoer wat er met me gebeurde. Over de wanhoop, woede, angst, maar ook verwondering, liefde, en het heldere zicht dat ontstond. Hoewel de leukemie in remissie is, ben ik nog bezig met herstellen van alle gevolgen en bijwerkingen die de ‘redding’ teweeg hebben gebracht. Vanaf nu zal ik op dit blog verder jullie op de hoogte houden, en ook ook de reacties terug (die werkelijk hartverwarmend en overweldigend zijn geweest) zijn hier welkom in plaats van in de facebookgroep.

Anderen zullen hier komen omdat ze geroerd zijn of zich aangetrokken voelen door het fenomeen Perfect Onvolmaakt. Zijn wie je bent, met alles erop en eraan  – en je dan nog laten zien ook. Ik ben al jaren bezig met dit gedachtengoed, dat uitgaat van het idee dat wanneer je onvolmaaktheid je grootste kracht mag zijn, niemand je kan weerhouden. Achter de schermen ben ik al tijden bezig met het opzetten van een online platform dat de community die hieromheen ontstaat een thuis te bieden. Gezien de tijd die mijn herstel nodig heeft, laat de openbaarheid hiervan nog op zich wachten.

MAAR ONDERTUSSEN BELEEF EN ONTDEK IK NATUURLIJK WEL VAN ALLES. EN REFLECTEER IK OP MIJN PERFECT ONVOLMAAKTE LEVEN. Ontdekken hoe de dingen in mijzelf werken. En hoe ik zie dat anderen bezig zijn en wat daarin wel en niet werkt.

Anderen zullen hier terecht komen omdat ze houden van het lezen van mijn gedichten, Zieleroerselen noem ik ze. Of van de creaties die ik maak tijdens mijn reis naar binnen. Of de prachtige quotes die ik onderweg tegen komen en graag deel. Ook ben ik gek op delen van dingen (spullen, verhalen, initiatieven, mooie boeken) die mij blij maken of zin geven aan mijn leven – waarvan ik denk dat ze voor jullie ook van waarde kunnen zijn. Dus ook dat zal ik hier delen.

Dus ja, dat alles wil ik in de ‘tussentijd’ wel ergens een plek geven en delen.

Het is van alles wat, het is onderzoekend, ik probeer wat uit.
Hoe dan ook, ik reik uit.

Omdat ik weet dat helderheid en verbinding belangrijk voor me zijn.
Ik durf wel te zeggen van levensbelang.

En ik verheug me enorm op jullie reacties, op interactie. En op wat er ook maar de bedoeling is dat hieruit ontstaat.

Liefs,  Leontine

image001VERDER OVER MIJ ~~ Ik ben moeder van drie kinderen, Noa (6), Mischa en Steyn (4) en getrouwd met mijn lief Jeroen. Ik ben onderneemster, schrijfster, community-builder en wandelend voorbeeld van menselijkheid. Ik woon op een prachtig verbouwde boerderij in het noorden van het land. Ik hou van creatief bezig zijn, echt contact maken, luisteren, helder zijn, verbinden, het leven beleven, groot denken en tegelijkertijd in het hier en nu kunnen zijn.

BD3692B4-0D43-4B44-B116-BEC1DF0A2457

 

17 gedachtes over “Over

 1. Beste Leontine,
  We hebben elkaar ontmoet op die prachtig dag over vrouwelijk leiderschap. Een jaar of wat geleden. Jouw verhaal sinds dien is aangrijpend. De woorden die je kiest op deze pagina zijn ontroerend. Wat fijn dat je deelt.
  Dankjewel en alle goeds,
  Maaike

  Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Spoed-operatie op 1e kerstdag…duzzz. – Leontine

 3. Pingback: Wat vooraf ging (in een notendop) – Leontine

 4. Als een dag van gisteren even kletsen, de zon scheen, op een stoel daar boven in het kantoor bij een veld waar een cirkel ligt en later een hart, het over van alles hebben en echte dingen, wat een kracht pfff ook als je het niet hebt heb je de kracht nog, in je zijn in je verhaal en in je leven, tot heel snel,

  Vincent

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Noodzaak van stilte na de storm – Leontine

 6. Mijn zusje mailt me jouw artikel in het Dagblad. Huiveringwekkend herkenbaar: drie maanden na jou heb ik bijna exact hetzelfde traject afgelegd. AML, (‘O God nééé, de kínderen!’), twee zware chemokuren en daarna ‘schoon’, helaas geen match met mijn zusje maar wél een superdonor van wie ik na een lichte chemo de stamcellen krijg. Een intens, ontroerend en dankbaar moment: mijn wedergeboorte. Het herstel daarna duurt lang en gaat met horten en stoten, over hoge toppen en door diepe dalen. Je schrijft erover zoals het is: de rauwe werkelijkheid van (herstellen van) kanker. Ik ga je volgen!
  Que Dieu nous garde!

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat een bijzonder verhaal. Zo bijzonder om reacties ala deze te krijgen. Ik doe mijn verhaal en nu reist mijn verhaal rond. Dank voor je reactie. Ik voel dan ineens dat t niet voor niets is. En dat ik niet alleen ben. X

   Like

 7. Pingback: Zichtbaar worden door stil te zijn – Leontine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s